Vad är Prestationsbetyg?

Alla dina tjänster har två betyg som endast är synliga för dig - de kallas Bokningsbetyg och Betyg återkommande bokningar. Betygen ger dig en inblick i hur det går för dig jämfört med andra hundvakter och hundrastare på Rover och påverkar var din profil hamnar i sökresultaten. När statistiken bredvid ditt betyg förbättrar mer än andra hundvakters statistik, kommer dina betyg att förbättras. Att ha högt betyg berättar för dig och Rover att dina tjänster blomstrar och lockar en lojal kundkrets.

Följ länkarna nedan för att läsa mer om denna statistik:

Vad är Prestationsbetyg?

Av de personer som kontaktar dig för första gången, hur många bokar och lämnar en positiv recension? Det är ditt bokningsbetyg, och det varierar från 50 till 100.

Hur kan jag förbättra mitt bokningsbetyg?

Förbättra ditt bokningsbetyg genom att svara på varje förfrågan du får, och boka så många förfrågningar du kan, och uppmuntra hundägare att lämna recensioner. Här är några tips som hjälper dig att komma dit:

• Acceptera de bokningsförfrågningar du får och är bekväm med.
  • Håll din kalender uppdaterad. Läs mer här.
  • Skapa en inbjudande, autentisk och grundlig profil som beskriver dina preferenser. Läs mer här.
  • Svara så snabbt som möjligt på varje förfrågan du får.
  • Be hundägare om recensioner.

Vad är Betyg återkommande bokningar?

Hur många hundägare av de du har bokat med en gång, bokade med dig igen, och hur ofta? Det är ditt Betyg återkommande bokningar, och den varierar från 50 till 100. Om ditt betyget visas i grått även om du redan bokat återkommande hundägare, behöver du inte oroa dig. Det betyder bara att du inte har gjort tillräckligt många upprepade bokningar för att ännu generera ett betyg.

Hur kan jag förbättra mitt betyg för återkommande bokningar?

Förbättra ditt betyg genom att få hundägare att boka med dig om och om igen. Här är några tips för att uppmuntra hundägare att boka med dig igen:

• Skicka frekventa foto- och textuppdateringar till hundägare under bokningar.
  • Vara tillgänglig och kommunicera ofta med hundägare.
  • Ge en femstjärnig service, oavsett om det är din första eller tionde bokning med en hundägare.
  • Ge lojala hundägare en påminnelse innan semestertider eller storhelger.
  • Hade ni det bra? Be en hundägare att boka med dig igen nästa gång.
  • Acceptera aldrig betalningar kontant eller via Swish. Boka alltid via Rover.

Var kan jag hitta mina betyg?

1. Navigera till din profil genom att välja ditt namn längst upp till höger på skärmen. Välj Profil eller Visa prestationsbetyg. Båda tar dig till dina betyg.

2. Dina betyg kommer att visas längst ned på skärmen.

Vanliga frågor och svar

Fråga: Vad är prestationsbetygen?

Svar: Alla dina tjänster har två betyg som endast är synliga för dig. De kallas för Bokningsbetyg och Betyg återkommande bokningar. Betygen ger dig en inblick i hur det går för dig jämfört med andra hundvakter och hundrastare på Rover och påverkar var din profil hamnar i sökresultaten. Ju högre ditt betyg är, desto mer sannolikt är det att du visas högre upp i sökresultaten. När statistiken bredvid ditt betyg förbättras mer än andra hundvakters statistik, kommer dina betyg att förbättras.

Fråga: Vem kan se mina betyg?

Svar: Dina betyg är privata och visas inte på din offentliga profil. Bara du kan se dem.

Fråga: Vad händer om jag erbjuder fler än en tjänst?

Svar: Om du erbjuder fler än en tjänst har du ett betyg för respektive tjänst. Växla mellan dem genom att välja menyn bredvid Dina prestationsbetyg.

Fråga: Vad baseras mina betyg på?

Svar: Dina betyg baseras på två saker: dina personliga resultat på Rover, och hur bra du är jämfört med andra hundvakter och hundrastare.

Fråga: Hur kan jag förbättra mina betyg?

Svar: För att öka dina chanser att få höga betyg, fokusera på att förbättra det som visas bredvid dina betyg, inklusive dina bokningsbetyget och betyget för återkommande bokningar. För mer detaljerade råd, se råden som kommer upp när du klickar på dina betyg.

Fråga: Hur påverkar betygen min rankning i sökresultaten?

Svar: Ju högre ditt betyg är desto mer sannolikt att du rankas högt i sökresultaten. Men om en hundägare som inte matchar dina preferenser eller tillgänglighet söker en hundvakt eller hundrastare, visas din profil inte.

Fråga: Hur kan jag vara selektiv med förfrågningar utan att påverka mina betyg?

Svar: Som hundvakt uppmuntras du att endast acceptera bokningar som du är bekväm med. Dock kan dina betyg sjunka om du avböjer många bokningsförfrågningar.

För att undvika att få förfrågningar du inte kan acceptera:

Om en hundägare skickar en förfrågan som inte matchar dina inställningar eller din tillgänglighet, räknas det inte in i dina betyg.

Fråga: Varför ser jag inte något nummer? Jag ser bara ”ET” och en låssymbol.

Svar: Detta betyder helt enkelt att du inte har fått tillräckligt många förfrågningar eller bokningar för att generera ett betyg ännu. Vartefter du får fler bokningar och hundägare som bokar med dig upprepade gånger, kommer dina betyg att låsas upp.