Hur hanterar jag min kalender?

Att hålla din kalender uppdaterad är en viktig del av att hantera dina hundpassningstjänster på Rover. Det hjälper dig att få förfrågningar som du kan acceptera, och ju fler förfrågningar du accepterar, desto bättre blir din bokningsgrad, och ju bättre din bokningsgrad är, desto större är sannolikheten att djurägare väljer dig som sin nästa hundvakt.

I den här artikeln kommer vi att prata om att använda Rovers kalenderfunktion för att hantera din tillgänglighet för specifika datum och tjänster.

Proffstips: Du kan synkronisera din kalender till Google Kalender eller iCal! Det gör du genom att välja Synkronisera kalendern under tjänstens tillgänglighet.

Grundläggande information om kalendern

Dina tjänster färgkodas automatiskt så att du kan utan problem se din tillgänglighet. Vilka tjänster du erbjuder under varje dag i månaden, hur många bokningar du har och hur många hundar du kan boka. Exempelvis:

• Om du kan ta hand om två hundar på tisdagar, men redan har två hundar bokade, kommer du se "2/2 bokade" på tisdag.
  • Ett snedstreck visas om du har markerat dig själv som otillgänglig för alla tjänster.

Hur redigerar jag min tillgänglighet under specifika datum?

För att uppdatera din kalender en gång, t.ex. för en helgdag, gör följande:

Om du använder en dator:

1. Välj dagen du vill redigera på din kalender, eller klicka och dra musen för att redigera flera datum samtidigt.

2. Ett popup-fönster visas. Du kan välja att redigera varje tjänst individuellt och välja Spara. Eller om du inte kommer vara tillgänglig att utföra någon tjänst, välj Markera alla tjänster som inte tillgängliga. För att återställa antalet platser du har till ditt standardantal, välj Återställ till standard.

3. Dina ändringar kommer visas i din kalender.

Obs: Ändringar som utförs i din kalender en gång kommer alltid ha prioritet framför ändringar som du gör som återkommande aktiviteter. Om du oftast erbjuder dygnspassning på helger men du ska på semester, kommer du inte oavsiktligt visas som tillgänglig under en helg då du kommer vara borta.

Om du använder Rover-appen:

1. Tryck på Kalender.
  2. Tryck på kugghjulssymbolen i det övre högra hörnet av skärmen (iOS). För Android trycker du på den treprickiga ikonen och sedan på Inställningar.
  3. Tryck på Daglig tillgänglighet för den tjänst du vill uppdatera.
  4. Tryck på de vanliga dagarna och tiderna som du kommer att vara tillgänglig.

Hur redigerar jag min löpande tillgänglighet?

För att uppdatera din tillgänglighet i en återkommande takt, t.ex. om du endast vill erbjuda tjänster på vissa dagar, gör följande:

1. Gå till din kalender genom att välja ditt namn i skärmens övre högra hörn. Välj Kalender.

2. Välj pilen till vänster på skärmen, bredvid tjänsten du uppdaterar.

3. Markera eller avmarkera rutorna efter behov. När en ruta är markerad, betyder det att du är tillgänglig att erbjuda den tjänsten på den dagen varje vecka.

Om du använder Rover-appen:

1. Öppna appen.
  2. Tryck på ikonen Kalender.
  3. I det övre högra hörnet av skärmen trycker du på kugghjulsikonen (iOS). För Android trycker du på ikonen med tre punkter och sedan på Inställningar.
  4. Tryck på Daglig tillgänglighet för den tjänst du vill uppdatera.
  5. Ange de vanliga dagar och tider som du är tillgänglig.

Obs: Om du ofta inte bokar förfrågningar som du får för dagar då du är tillgänglig kan vissa av dina tjänster automatiskt ställas in på läget Borta. Därför är det viktigt att hålla din kalender uppdaterad.

Vad mer kan jag göra med min kalender?

1. Om du vill synkronisera din Rover-kalender till Google Kalender eller iCal väljer du Synkronisera din kalender till vänster på sidan.
  2. För att titta på en annan månad, välj de vänstra och högra pilarna högst upp på kalender. Du kan alltid hoppa till dagens datum genom att välja Idag.