Hur hanterar jag min kalender?

Att hålla din kalender uppdaterad är en viktig del av att hantera dina tjänster på Rover. Det kommer hjälpa dig att få passande förfrågningar som du kan acceptera och ju fler förfrågningar du accepterar, desto bättre blir din bokningsstatistik — och ju bättre din bokningsstatistik är, desto mer sannolikt är det att hundägare väljer dig som sin nästa hundvakt.

Grundläggande information om kalendern

Dina tjänster färgkodas automatiskt så att du utan problem kan se din tillgänglighet - vilka tjänster du erbjuder under varje dag i månaden, hur många bokningar du har och hur många hundar du kan boka. Exempelvis:

• Om du kan ta hand om två hundar på tisdagar, men redan har två hundar bokade, kommer du se "2/2 bokade" på tisdag.
  • Om du har markerat dig själv som inte tillgänglig för alla tjänster, kommer ett snedstreck visas över datumet.

Hur redigerar jag min tillgänglighet för specifika datum?

För att uppdatera din kalender en gång, t.ex. för en helgdag, gör följande:

1. Välj dagen du vill redigera på din kalender, eller klicka och dra musen för att redigera flera datum samtidigt.

2. Ett popup-fönster visas. Du kan välja att redigera varje tjänst individuellt och välja Spara. Eller om du inte kommer vara tillgänglig att utföra någon tjänst, välj Markera alla tjänster som otillgängliga. För att återställa antalet platser (hundkapacitet) du har som ditt standardantal, välj Återställ till standard.

3. Dina ändringar kommer att visas i din kalender.

Obs: Ändringar som utförs i din kalender en gång kommer alltid ha prioritet framför ändringar som du gör som återkommande tillgänglighet. Om du oftast erbjuder dygnspassning på helger men ska på semester en helg, kommer vi se till att du inte visas som tillgänglig den helgen du är borta och har markerat dig som otillgänglig.

Hur redigerar jag min löpande tillgänglighet?

För att uppdatera din tillgänglighet i en återkommande takt, t.ex. om du endast vill erbjuda tjänster på vissa dagar, gör följande:

1. Gå till din kalender genom att klicka på ditt namn längst upp till höger på sidan. Välj Kalender.

2. Välj pilen till vänster på skärmen, bredvid tjänsten du uppdaterar.

3. Markera eller avmarkera rutor efter behov. När en ruta är markerad, betyder det att du är tillgänglig att erbjuda den tjänsten på den dagen varje vecka.

Vad mer kan jag göra med min kalender?

• Du kan se alla tjänster som du erbjuder, eller se vissa tjänster i taget genom att klicka på de färglagda cirklarna intill varje tjänst.
  • Genom att välja pilarna intill tjänsterna, kan du anpassa vilka dagar i veckan du är tillgänglig för varje tjänst som du erbjuder.
  • Om du vill synkronisera din Rover-kalender till din Google-kalender eller iCal, välj Synkronisera din kalender till vänster på sidan (under tjänsterna).

• För att titta på en annan månad, använd pilarna längst upp på kalendern. Du kan alltid hoppa till dagens datum genom att välja Idag.